Apropament a la diversitat cultural

Apropament a la diversitat cultural "Interculturalitat, alimentació i sostenibilitat"
Apropament a la diversitat cultural "Interculturalitat, alimentació i sostenibilitat"
Districte
Ciutat Vella

Apropament a la diversitat cultural

"Interculturalitat, alimentació i sostenibilitat". 23ena edició. 

Les jornades "Apropament a la diversitat cultural" volen catalitzar i generar espais que permetin apropar-se a totes les realitats de la ciutat, propiciant el contacte i fomentant la interacció positiva a base d’activitats. Volem treballar sobre els aspectes comuns i diversos i afavorir la trobada i el diàleg intercultural, tot generant un aprenentatge transcultural des de diferents àmbits d’actuació.

El Dret a l’Alimentació és un dret fonamental reconegut en tots els nivells institucionals: des de la Declaració Universal de Drets Humans de les Nacions Unides de 1948 fins a la Constitució Espanyola. Tanmateix, això no ha impedit que els aliments esdevinguessin objecte de lucre de grans capitals globals, mentre que moltes persones segueixen sense tenir accés a una alimentació adequada. La mercantilització dels aliments i la fam generalitzada a escala mundial són dues cares de la mateixa moneda.

DIMARTS 18 D'OCTUBRE, 18:30 h

Sobirania alimentària: De què parlem quan parlem de sobirania alimentària?

  • Projecció del documental “Humus. Les vides darrere el que mengem”.
  • Xerrada a càrrec de Clàudia Fluxà, realitzadora del documental i membres del grup de Justícia Climàtica del Servei Civil Internacional de Catalunya.

DIMECRES 19 D'OCTUBRE, 18:30 h

Migracions causades per l’espoli alimentari. Alimentació i Justícia Social.

  • Xerrada “Com funciona el sistema agroalimentari global i els problemes que genera”, a càrrec de Victòria Soldevila del Seminari d'Economia Crítica Taifa.
  • Conversa sobre "Com impacta el model de consum al nord en la vida a Ghana". Presentació del projecte “El bon cistell” de l’Associació per al Desenvolupament Cultural, Ambiental i Humà (CEHDA GHANA).

DIJOUS 20 D'OCTUBRE, 18:30 h

Agroecologia i etnografia de l’alimentació.

  • Xerrada a càrrec de Marina Di Masso, membre de la Càtedra d’Agroecologia i sistemes alimentaris de la Universitat de Vic.
  • Taller participatiu “Aliments de proximitat per la diversitat” a càrrec de Marta Ruiz, antropòloga de l’associació cultural L’Etnogràfica i Delphine Boghos, artista i facilitadora visual.