Barcelona acull una conferència per avançar en la ciutat comestible

Grup reunit en un hort urbà
Pastís ecològic
Districte
Eixample
Horta-Guinardó
Nou Barris

Barcelona acull una conferència per avançar en la ciutat comestible

L'esdeveniment explorarà com les "solucions de ciutat comestible", des de cuines comunitàries fins a granges urbanes, poden fer de les nostres ciutats un lloc millor.

La Xarxa de Ciutats Comestibles (Edible Cities Network - EdiCitNet) celebrarà, del 15 al 17 de març de 2023 a Barcelona, la seva segona conferència anual, Avançant la ciutat comestible.

La cita reunirà professionals de la recerca, la política i l’administració de ciutat, així com membres de la societat civil, activistes de la ciutat verda i persones emprenedores, per explorar les idees, pràctiques i sistemes necessaris per a un desenvolupament sostenible, resilient i socialment just de l’alimentació urbana.

Amb una combinació de xerrades magistrals, taules rodones, sortides de camp a projectes d'alimentació urbana a Barcelona i moltes oportunitats per debatre i connectar-se, aquesta conferència de tres dies analitzarà les últimes troballes sobre el poder de la innovació alimentària urbana per afrontar els reptes socials, ecològics i econòmics de les ciutats.

El primer dia de l'esdeveniment es retransmetrà en línia. La inscripció és oberta per assistir-hi tant presencialment com virtualment (dia 1). Aquest primer dia, a les 18 hores, a l'Aula Magna de l'Edifici Històric de la UB, es lliuraran els Premis EdiCitNet en una cerimònia oberta al públic.

La conferència l'organitzen la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, la Universitat RMIT i la Humboldt-Universität zu Berlin, amb la col·laboració del Campus de l'Alimentació UB, la fundació Món-3 i l'Ajuntament de Barcelona.