Taller Un món de dolços: Influències entre les cuines àrabs i la catalana
JORNADES GATZARA | Descobreix les arrels àrabs que portes dins
Ada Parellada participa en aquest taller, juntament amb Zero Waste BCN i les dones del programa Raisa de la Fundació Bayt al-Thaqafa per cuinar sfouf, un dolç de fruits secs marroquí tradicional de Ramadà que comparteix trets característics gastronòmics amb la cuina catalana, pel que fa els ingredients i el procés de preparació.
A través d'aquesta activitat, volem posar en valor el fet que les dones sempre han estat les figures amb grans coneixements sobre cuina, aliments, salut i tradició. Tot i això, l'assignació històrica de rols segons gènere i identitat, present en moltes cultures, sovint fa que certs sabers no es valorin prou.
A través de la cuina compartirem les tradicions religioses entorn a les quals s'elaboren aquest i altres plats similars.
INSCRIPCIONS:
Online: https://jornadesgatzara.org
Presencials:
- Punt informació Mercat de Santa Caterina
- C. Comerç, 52, Barcelona - Espai jove de la Fundació Bayt al-Thaqafa. De dilluns a divendres de 10 a 13:30h i les tardes de dilluns a dijous de 15 a 17 h.